0.00 грн.
Зробити замовленняКориця мелена, 100г
- Бонусні бали: 3
- Наявність: Немає в наявності
Десерт «яблуко в хусточці»
Кава натуральна з корицею
Пиріг ягідний з корицею
Запіканка гарбузова з локшиною і корицею
ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Кориця мелена (сорт Преміум).
Спеція кориця виходить з кори вічнозеленого коричного дерева (лат.Cinnamomum verum) сімейства Лаврові висотою до 15 м. У продаж кориця - пряність надходить іноді у вигляді згорнутих в трубочку шматочків кори, а частіше - в молотом вигляді.
Запах кориці поступово наповнює тіло і душу теплом, надихає і заспокоює, проганяє почуття самотності і дарує спокій, забирає погані думки і налаштовує на позитив.
Застосування в кулінарії
Сьогодні кориця - невід'ємна частина багатьох національних кухонь, а в світі налічується десятки тисяч рецептів з цією пряністю.Коли мова заходить про кориці, відразу ж згадуєш гарячі ароматні булочки з цукром і корицею. У Швеції, наприклад, 4 жовтня щорічно святкують День булочок з корицею. Всі любителі мучного в цей день напевно наминали солодкі булочки за обидві щоки.
Кулінари люблять додавати корицю в усі солодкі страви за принципом «корицею блюдо не зіпсуєш». Всілякі печиво, кекси, пряники, паски знаходять особливий смак і аромат з корицею. Зі східного пряністю відмінно поєднуються фрукти, особливо яблука, груші, айва, а пироги з фруктовою начинкою і корицею - просто пальчики оближеш.
Морозиво, муси, желе і компоти, повидла і сиропи, сирні пасти - це лише незначний список солодощів, які приправляють корицею. Російські кулінари корицю кладуть в молочний суп, оладки і солодку кашу. Побувавши у Франції, багато туристів згадують не тільки круасани, а й знамениті коричні кексики.
Але кулінарне поле, де застосовують корицю, не можна зводити тільки до десертів. Кухарі усього світу привносять смак і аромат кориці в гарячі страви, в закуски і напої.
Кориця незамінна в зігріваючий глінтвейн. Гаряче червоне вино з додаванням цукру, гвоздики, мускатного горіха і кориці зніме втому, допоможе позбутися від застуди та кашлю, впорається з хворі нерви.
І глінтвейн - це не єдиний напій, який Складно уявити без кориці. Гарячий шоколад, натуральну каву, пунші, лікери просто знаходять нове звучання з нотками цієї спецією.
Корицю використовують у всіх галузях харчової промисловості. Її додають в кров'яну ковбасу, червоний і білий сальтисон, печінковий паштет, сирну закваску, до шинки (в невеликій кількості), а так само в пряну і мариновану оселедець, рибу гарячого копчення, заливну і дрібну (пряну) рибу. Пряністю приправляють закусочні і обідні консерви, соуси, салатні заправки, багато сортів гірчиці.
Вважається, що кориця облагороджує смак жирного м'яса і надає неповторний смак гарячих страв з яловичини, телятини, ягнятини, баранини, свинини, птиці, дичини, риби, овочів, бобів, а також пловам. Господиня приємно здивує гостей холодними закусками, котлетами, вареної рибою, курчам-гриль, фаршированими яйцями, додавши туди всього лише дрібку кориці.
Зігрійтеся взимку приємним теплом кориці. Спечіть фруктовий пиріг з корицею, зваріть кави з коричної паличкою і покличте друзів.
Десерт «яблуко в хусточці»
- Одна упаковка готового листкового тіста,
- 6 яблук,
- 200 г сирної маси з родзинками,
- 3 ч. Л. меду,
- 1 ч. Л. кориці.
У яблуках вирізати серцевину і заповнити її сиркової масою, медом і корицею.
Кожне яблуко загорнути в квадрат з тіста, защипнути зверху кути і помістити в духовку на змащений маслом деко.
Випікати 20-30 хвилин при температурі 170 * С. Дати охолонути і посипати цукровою пудрою.
Кава натуральна з корицею
- 1 чашка гарячої кави,
- 1 чашка гарячого молока,
- щіпка меленої кориці,
- щіпка тертого мускатного горіха,
- 1 ст. л. збитих вершків,
- шоколадна стружка,
- цукор.
Пиріг ягідний з корицею
- Борошно пшеничне - 200 г
- Масло вершкове - 200 г
- Цукор - 200 г
- Яйця - 1 шт.
- Яєчний жовток - 1 шт.
- Кориця мелена - 10 г
- Мигдаль - 200 г
- Полуниця - 450 г
Половину отриманого тіста розкачати в пласт і викласти у змащену маслом форму. Поверх нього укласти вимиті і розрізані на половинки ягоди полуниці. Зверху прикрити шаром, розкатаним з тіста. Помістити в розігріту до 180 ° C духовку і запікати протягом години.
Готовий пиріг перекласти на широке блюдо, розрізати на порційні шматки, присипати цукровою пудрою і полити ягідним йогуртом.
Запіканка гарбузова з локшиною і корицею
- Гарбуз - 500 г
- Локшина - 300 г
- Яйця - 3 шт.
- Масло вершкове - 100 г
- Цукор - 30 г
- Кориця мелена - 3 г
- Сіль за смаком
- Локшину відварити до готовності в підсоленій воді, відкинути на друшляк і добре промити. Гарбуз вимити, очистити, нарізати невеликими скибочками, перекласти на розігріту сковороду і згасити у вершковому маслі. Тушковану гарбуз з'єднати з відвареної локшиною, додати корицю, яйця, сіль і цукор. Суміш перемішати, викласти у форму, дно і стінки якої змастити маслом, і запекти до утворення рум'яної скоринки в духовці.
Застосування в народній медицині
У медицині її використовують як антисептичний засіб.
Спиртовий екстракт кори кориці китайської активний oтношению різних грампозитивних і грамнегативних бактерій, надає згубну дію на туберкульозні палички і віруси.
Кориця сприяє підвищенню апетиту, поліпшення травлення, нормалізації роботи шлунка і кишечника. Активізує роботу нирок, печінки, жовчного міхура. Авіценна стверджував, що масло кориці чудово допомагає при тремтінні кінцівок, а сьогодні гомеопати застосовують корицю як засіб від морської хвороби. Зазвичай ми купуємо мелену корицю, але переважно використовувати її у вигляді паличок.
Кориця покращує циркуляцію крові, стимулює травлення, зігріває, лікує від застуди, перешкоджає збільшенню ваги. Підвищує ефективність кровопостачання різних органів і тканин, усуває депресивні стани.
Всього лише половина чайної ложки кориці в день значно знижує рівень цукру в крові у діабетиків.
Кориця стимулює ЦНС, очищає порожнину рота, піднімає тонус всього організму, лікує всі ті речі, особливо мозкові. Дуже добре підходить для профілактики застуди, оскільки містить безліч антибактеріальних речовин.
При нетравленні, блювоті і метеоризмі. Приймати через півгодини після їжі 1 ст. л. міцного настою кориці.
Для профілактики грипу. Заварити 0.5 ч. Л. кориці окропом, додати дрібку чорного перцю і пити з медом по склянці кожні 3-4 години. Так ви створите захисну броню від вірусів, навіть коли навколо все чхають і кашляють.
При застуді. 1 ч. Л імбиру і кориці в 500 мл води кип'ятити 10 хв. Приймати по 1 склянці кожні 3 години з медом.
Від головного болю, викликаної застудою. Змішати корицю з теплою водою до стану густої пасти і накласти на лоб або віскі.
При захворюваннях верхніх дихальних шляхів і депресивних станах. Додати в гарячу воду 2-3 краплі ефірного масла кориці і робити інгаляцію.
Хто любить каву, нехай переходить на коричний чай. Ефект той же, а шкоди ніякої. З ранку нагріваємо виноградний сік до 45 градусів + щіпку порошку бадьяна + дрібку порошку кориці. Смачно і тонус на весь день.
Світлана Анатоліівна
м. Сміла (Черкаська обл.)
16.05.2024
Текст
Товаром дуже задоволена. Ціна гарна за 100гр. Доставили швидко, як і домовлялися, дякую!
Наталя
Бородянка
24.02.2024
Текст
Неперевершений аромат - добавляю всюди. Дякую за швидку доставку!
Татьяна Генриховна
Житомир
18.08.2021
Текст
Товаром задоволена, запах чудовий, з магазинною корицею не порівняти.
Ирина Владимировна
Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)
12.02.2021
Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Неоніла
Бородянка
25.01.2021
Текст
Супер
Молотая кассия вместо корицы
Татьяна
Никополь
22.10.2020
Текст
Добрый день, указывайте, пожалуйста, в описании, что у вас продается не корица молотая, а кассия, потому что у кассии нет тех лечебных свойств, что у корицы.
Марина
Черкаси
29.09.2020
Текст
Корица хорошего качества, ароматная! В выпечку и другие блюда хорошо. Вэтом магазине качественные и друие товары!
Тамара
Черкассы
05.09.2020
Текст
Покупаю корицу только в этом магазине. Качество мне очень нравится. Хороший магазин. Много отличных товаров по хорошей цене!
Андрей
Черкассы
06.06.2020
Текст
Стараюсь покупать специи и лечебные травы только в вашем магазине, так как качество очень надежное и цена вполне устраивает. Люблю Эко-Лавку!
Татьяна
Черкассы
29.05.2020
Текст
Корица очень ароматная! Рекомендую.
Татьяна
Черкассы
05.05.2020
Текст
Очень ароматная корица! Добавляю в каши, выпечку. Качеством довольна.
Наталия Дмитриевна
Запорожье
03.05.2019
Текст
Товар нравится. Магазином довольна, покупаю регулярно. Рекомендую
корица
Юлия Валерьевна
Днепродзержинск
17.04.2019
Текст
Аромат несравнимый с тем, что покупала в магазинах. Я довольна
татьяна
ивано-франковск
26.01.2019
Текст
хорошее качество - беру не первый раз - и еще буду брать
Валерия
Киев
16.11.2018
Текст
Корица мелкого помола, очень душистая. Добавляла в кофе- вкусно. Очень благодарна эко-лавке за предоставленные товары- специи и травы. Ящик с посылкой у меня благоухает разными ароматами.
Единственное пожелание- начните работать с другими перевозчиками, кроме новой почты, она самая дорогая.
Купил и ем
Александр Михайлович
Каланчак
13.10.2018
Текст
Помол как пыль-очень мне понравилось-не чувствуеться на зубах.Добавляю в выпечку-очень доволен!Качество и обслуживание на высшем уровне! Спасибо!
Лидия Владимировна
Славутич
11.08.2018
Текст
Заказала корицу молотую.Заказ пришёл быстро.Качеством довольна.Спасибо!
Елена
Мелитополь
18.02.2018
Текст
Спасибо, отличный товар!
Елена Анатольевна
Днепр
06.12.2017
Текст
Спасибо магазину! Корица тонкого помола и очень ароматная! Понравилась, буду заказывать еще)
Владимир
Николаев
16.11.2017
Текст
хорошее!
Скажите пожалуйста, молотая корица настощая, цейлойнская, или кассия? Мне для лечения кассия не подходит.
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Единственное пожелание- начните работать с другими перевозчиками, кроме новой почты, она самая дорогая.