0
0

Кмин мелений, 100г

Відгуки:
(0)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: В наявності
55 грн.
100г
1кг

Батьківщиною кмину вважають Євразію, а культивують його сьогодні в Європі (головним чином, в країнах з помірним кліматом - Нідерландах, Східній Європі і Німеччині), Азії, Америці, Північній Африці та Новій Зеландії. Світовим лідером експорту гміна вважається Голландія, де вивели кращі його сорти - Неосипающаяся. Незважаючи на свою старовину, в Європі ця рослина введено в культуру тільки на початку XIX століття, хоча дикий кмин вживали набагато раніше.

Застосування кмину в кулінарії

Кмин часто називають "пекарські пряність": мелений і цілий кмин додають в тісто при випічці пирогів, кексів, тортів, булочок, печива, чорного (житнього) хліба, надаючи їм особливий аромат. Мелений тмин особливо добре поєднується з помідорами, огірками, капустою, молочними продуктами, його використовують при приготуванні салатів, соусів і приправ (сумішей прянощів).

Пряність додають в страви з овочів: картоплі, червоного буряка, капусти, моркви, брукви.

Кмин використовують в холодних закусках, паштети, фаршах, супах, других стравах з м'яса і птиці.

Мелений тмин часто використовують в стравах, що не піддаються тепловій обробці - салатів, паштетів, сирів. В гарячі страви мелену пряність вводять в процесі приготування за 10-12 хвилин до готовності. Орієнтовна норма закладки кмину на одну порцію становить 0,1-0,25 м

Через специфічний аромату кмин не сполучається з більшістю прянощів, крім анісу, фенхелю, коріандру, чорного перцю, часнику і деяких інших.

Корисні властивості кмину, Застосування в медицині

Кмин - це не просто поширена пряність, що надає стравам специфічний смак і аромат, - його використовують в народній медицині в оздоровчих цілях.
  • Настоянки кмину використовуються при підвищеному газоутворення після споживання страв з квасолі, бобів і гороху. При метеоризмі 2 ч.л. меленої прянощі треба залити 1 склянкою окропу, остудити, процідити і випити за один день.
  • Кмин використовують в різних препаратах при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті зі зниженою кислотністю, недокрів'ї.
  • Кмин полегшує роботу нирок. Тому його корисно додавати в Склади різних настоянок (наприклад, заварювати з вином).
  • Кмин сприяє утворенню молока у годуючих мам, а ось в період вагітності приймати препарати на основі даної прянощі небажано.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Фінляндія
Відгуки покупців про товар

Немає відгуків

Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!

Відгуків про цей товар ще не було.