0
0

Кардамон зелений цілий, 20г

Відгуки:
(17)
  • Бонусні бали: 5
  • Наявність: В наявності
90.00 грн.
20г
200г


Кардамон вважається найдорожчою пряністю після шафрану і ванілі. Батьківщиною кардамону є В'єтнам і Південна Індія, культивується в Бірмі, Шрі-Ланці, Південному Китаї.

Запашні плоди чагарнику висотою до 4 м являють собою коробочки розміром 4х3мм, всередині яких заховані насіння - носії найтоншого вишуканого аромату. Щоб ефірні масла не зникали, і зберігалася цінність прянощі, плоди-коробочки сушать і зберігають не відкриваючи.

У продажу зустрічаються зелені, білі та чорні коробочки. Білі відрізняються від зелених лише тим, що їх відбілили сірчистим ангідридом або природним способом: за допомогою сонця і роси. Чорний кардамон - це інший вид Amomum. Аромат чорного кардамону «земляний», різкий, а смак нагадує камфору.

Застосування кардамону в кулінарії

Кардамон належить до однієї з найбільш вишуканих прянощів в західноєвропейській і російській кухнях. Він входить до Складу майже всіх сумішей прянощів. Але основна його область Застосування - ароматизація борошняних кондитерських виробів - кексів, печива, пряників, пряників - і особливо ароматизація кондитерських начинок в рулетах, листковому тісті і у виробах з додаванням кави (наприклад, кавовий торт). Сильний запах кардамону здатний добре зберігатися в таких виробах навіть незважаючи на високу температуру в духовці і «перебити» занадто одноманітний і нав'язливий кавовий запах або надати йому несподівану пікантність.

Але крім цього традиційного Застосування кардамону його можна використовувати для облагороджування домашніх настоянок і наливок, як компонент в маринадах для фруктів, в деяких солодких блюдах (киселі, компоти, сирні пасти) і - не в останню чергу - в рибних супах, в пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, начинок, запіканок.

У Західній Європі кардамон вживають в горохові супи, в картопляні салати, в рисові страви і в м'ясні начинки і фарші.

Вносити кардамон треба вкрай обережно, оскільки це сильна пряність. Однією капсулки цілком достатньо на 1 кг тіста або фаршу. Але попередньо треба розмолоти кардамон.

Для солодких страв (компоти, киселі) досить половини або третьої частини капсулки на 1 л рідини, причому в цьому випадку, як і в супи, кардамон у вигляді зерен вносять за 5 хвилин до готовності, а в молотом вигляді - безпосередньо перед закінченням теплової обробки , буквально за кілька секунд. Кардамон в поєднанні з мускатним горіхом добре використовувати для ароматизації соусу до відвареної риби.

Ранкова вівсянка

  • 3 склянки води довести до кипіння, додати 1/4 ч.л. солі і 2/3 склянки вівсяних пластівців.
  • Довести кашу до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму,
  • Додати 1 ч.л. кориці, 1/5 ч.л. меленого кардамону, 1/5 ч.л. меленого мускатного горіха і 1/4 склянки родзинок.
  • Варити до готовності, додати мед і з'їсти з задоволенням.

Чай з апельсином і кардамоном

  • Вода - 1 л
  • Чай - 8 ч. Л.
  • Цедра апельсина - 30 г
  • Насіння кардамону - 20 г
Воду довести до кипіння, опустити насіння кардамону і потомить на слабкому вогні протягом 7-10 хвилин.

Потім в киплячу суміш всипати чайну заварку, додати апельсинову цедру.

Довести до кипіння, зняти з плити і настояти при кімнатній температурі 3-5 хвилин, після чого розлити по чашках і гарячим подати до столу.

Шотландське печиво з кардамоном

Спробувавши це блюдо, ви зрозумієте, що шотландці знали толк і в печиво, і в прянощах. Кардамон надає йому абсолютно незрівнянний смак і аромат, так що ласуни неодмінно оцінять це печиво.
  • 200 гр. слив. масла;
  • 500 гр. борошна;
  • 100 гр. манної крупи;
  • 100 гр. цукрової пудри;
  • 1 ч. Л. насіння кардамону (мелених);
  • 0,5 ч. Л. погашеної лимонним соком соди;
  • за смаком сіль.
1. Нагріваємо духовку до 120 С. Борошно просіваємо кілька разів.

2. Ретельно перемішуємо масло з кардамоном, збиваючи його і поступово додаючи цукрову пудру. Можна робити це за допомогою міксера.

3. Змішуємо борошно з манкою і сіллю (можна додати в масу будь-товчені горіхи).

4. Поєднавши масло з борошном, замішуємо тісто і розподіляємо його на сухому листі, що має радіус 20-25 см. Розрізаємо отриманий пласт на печива, злегка проколюємо тісто виделкою на відстані приблизно 2 см.

5. Випікаємо протягом години, поки печиво не придбає блідо-золотистий (але не коричневий) колір.

6. Виймаємо печиво з духовки і відразу обсипаємо цукром, даємо охолонути.
7. Обережно за допомогою ножа відновлюємо зроблені перед випічкою лінії розрізу і викладаємо печива на піднос.

Молочний солодкий рис з кардамоном

Ця страва є відмінним молочним десертом.
  • 500 гр. молока;
  • 100 гр. рису;
  • 100 гр. цукру;
  • 1 ч. Л. насіння кардамону (мелених).
1. Ретельно промиваємо рис.

2. Змішавши в каструлі молоко з рисом, доводимо їх до кипіння.

3. Зменшивши вогонь, кип'ятимо молоко при періодичному помішуванні, щоб воно випарується наполовину.

4. Коли ми побачимо, що молоко загусло, всипаємо цукор з кардамоном і кип'ятимо ще близько 5 хвилин. Знявши з вогню, охолоджуємо.

5. При бажанні посипаємо готову страву обсмаженою мигдалем.

Гарбузова каша з кардамоном, запечена в горщику

Гарбуз містить поживні елементи і мінерали, необхідні нашому організму. Приправивши її кардамоном, ми отримаємо дуже корисне і смачне блюдо.
  • 200 гр. пшоняної крупи;
  • 400 гр. гарбуза;
  • 800 гр. молока;
  • 100 гр. цукру;
  • 5 гр. кардамону (меленого);
  • кориця.
1. Розміщуємо добре промите пшоно в сотейник, заливаємо його водою. Доводимо її до кипіння.

2. Очистивши гарбуз і видаливши з неї насіння, натираємо на крупній тертці. Змішавши її з цукром, корицею і кардамоном, ретельно перемішуємо.

3. Виклавши в горщик шарами гарбуз і пшоно, заливаємо їх молоком (воно повинно на 2 пальця покривати гарбуз). Розігрів духовку до 200 ° С, поміщаємо в неї горщик і готуємо страву близько години.

Застосування кардамону в народній медицині

  • Кардамон визнаний одним з кращих стимуляторів травлення.
  • Доданий в каві, нейтралізує дію кофеїну, а доданий в молоко нейтралізує його слизеобразующие властивості.
  • Щоб позбутися від метеоризму жуйте насіння кардамону або пийте чай з кардамону з фенхелем.
  • Для відновлення потенції приймайте щовечора гаряче молоко з медом і дрібкою кардамону.
  • Кардамон допомагає видалити з організму слиз, і тому його рекомендують при лікуванні астми, бронхітів, при застуді і кашлі.
  • Завдяки антисептичним і знеболюючим властивостям кардамон - прекрасний засіб для полегшення зубного болю, очищення порожнини рота і дихання, так як він ефективно нейтралізує патогенну флору.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Гватемала
Відгуки покупців про товар 4.9 із 5

Леся

Біла Церква

21.11.2023

Текст
Товаром дуже задоволена, брала багато спецій і все свіже. Дуже дякую!!!

Анна

Черкаси

28.10.2023

Текст
Купила кардамон в зернах. Якість мені сподобалась. Додаю до кави та чаю, щоб нейтралізувати дію кофеїну та насолоджуватися приємним ароматом і смаком.

Кардамон зеленый целый

Serhii

Mykolaiv

18.01.2023

Текст
Очень хорошее качество! покупаю два года!

Кардамон цілий

Марина

Черкаси

15.11.2022

Текст
Зерно гарне. Мені подобається додавати до кави, іноді до чаю. Отримую приємний та корисний напій.

Татьяна

Черкассы

27.02.2021

Текст
качественное зерно, спасибо.

Кардамон

Константин Алексеевич

Горишние Плавни

28.06.2019

Текст
Как всегда все супер.

Ольга

Днепр

01.04.2019

Текст
Покупкой довольна. Рекомендую.

Сергей

Черкассы

26.12.2018

Текст
Кардамон ароматный, добавляю в кофе, качеством доволен

Кардамон

Константин Алексеевич

Горишни Плавни

11.12.2018

Текст
Беру не первый раз, ароматный, в кофе само оно, но многовато пустых зерен.

Кардамон

Константин Алексеевич

Горишни Плавни

24.10.2018

Текст
Много пустых зерен. А так ароматный, супер.

Кардамон

Константин Алексеевич

Горишни Плавни

04.10.2018

Текст
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.

Кардамон зеленый целый

Ольга

Горишни Плавни

30.03.2018

Текст
Отличный кардамон, качество на высшем уровне. Спасибо.

Кардамон

Марина

Біла Церква

15.03.2018

Текст
Якісний кардамон. Дякую

Ирина

Кривой Рог

21.02.2018

Текст
Товар нормальный

Ника

Украина

01.03.2017

Текст
Хороший Кардамон. Если ополоснуть кипятком, тогда легче отделяются душистые семена. Всем здоровья. Спасибо!

Ирина

Кривой Рог

28.02.2017

Текст
Всем довольна, и специей, и доставкой.

Янковская

Киев

23.01.2017

Текст
Спасибо! После других интернет магазинов, начинаю любить ЭКО-ЛАВКУ всё больше и больше. Отличный кардамон!

Питання (0)
Відгуки (13)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Татьяна
Татьяна
27.02.2021
качественное зерно, спасибо.
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
28.06.2019
Как всегда все супер.
Ольга
Ольга
01.04.2019
Покупкой довольна. Рекомендую.
Сергей
Сергей
26.12.2018
Кардамон ароматный, добавляю в кофе, качеством доволен
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
11.12.2018
Беру не первый раз, ароматный, в кофе само оно, но многовато пустых зерен.
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
24.10.2018
Много пустых зерен. А так ароматный, супер.
Константин Алексеевич
Константин Алексеевич
04.10.2018
Цена, качество, доставка, все супер. Рекомендую магазин.
Ольга
Ольга
30.03.2018
Отличный кардамон, качество на высшем уровне. Спасибо.
Марина
Марина
15.03.2018
Якісний кардамон. Дякую
Ирина
Ирина
21.02.2018
Товар нормальный
Ника
Ника
01.03.2017
Хороший Кардамон. Если ополоснуть кипятком, тогда легче отделяются душистые семена.
Всем здоровья.
Спасибо!
Ирина
Ирина
28.02.2017
Всем довольна, и специей, и доставкой.
Янковская
Янковская
23.01.2017
Спасибо! После других интернет магазинов, начинаю любить ЭКО-ЛАВКУ всё больше и больше. Отличный кардамон!