0.00 грн.
Зробити замовленняКакао-боби, 200г
- Бонусні бали: 6
- Наявність: В наявності
Застосування какао-бобів в народній медицині
Способи вживання какао-бобів
Приготування домашнього твердого шоколаду з какао-бобів
Застосування какао бобів в домашній кухні
Какао-боби. Корисні властивості
КАКАО-БОБИ (сорт Форастеро). Країна виростання: Гана (Африка).Какао боби - джерело цінних компонентів і їх поєднань, натуральний рослинний продукт, що увібрав в себе користь живої природи і силу тропічних лісів. Вченими виділено близько трьохсот поєднань речовин, компонує ліпідний, мінеральний і білковий склади продукту.
Какао-боби, ціна яких зовсім не можна порівняти з їх цінністю для здоров'я людини, здатні прискорювати процеси метаболізму в організмі, що призводить до збільшення тривалості життя, поліпшення стану судин, серця, обмінних процесів. Регулярне вживання в їжу справжніх какао бобів заповнює дефіцит йоду, магнію, цинку, хрому та інших мінералів, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища, неправильного способу життя.
Какао-боби купити не складе труднощів, проте цінність мають лише ті, що продаються в первозданному вигляді: чи не подрібнені, які не піддаються термічній або інший обробці. Цінні якості найсильнішого природного антиоксиданту, здатні збережуться в сирих какао бобах, протягом декількох років.
Даний продукт відноситься до категорії натурального, екологічно чистої сировини, придатного для створення нових корисних продуктів, відмінних за своїми смаковими якостями від звичного какао, але в значній мірі більш цілющого і корисного за своїм складом.
- Завдяки мінеральному складу і вітамінів, в тому числі і жиророзчинних, що містяться в какао-маслі всередині бобів, какао має великий вплив на серце та інші органи. Наприклад, 90% населення в силу поганої дієти в розвинених країнах має дефіцит магнію, ніж багатьма вченими пояснюється пандемічний сплеск захворювань серця. Какао містить велику кількість магнію.
- Також в ньому багато інших мінералів заліза, хрому і т.д., які незамінні для профілактики різних хвороб.
- Величезне значення має вміст у какао біофлаванолов, олігопептидів і інших понад триста біоорганічних субстанцій, які є речовинами прекурсорами для вироблення гормонів і підтримки їх балансу настільки чарівним і дивним способом, що швидко покращують самопочуття і оздоровлюють організм.
- Какао-боби містять вітаміни: В1, В2, РР, провітамін А, мікроелементи: магній, калій, натрій, залізо, кальцій; теобромін, рослинні протеїни, фітостеаріни, моно- і полісхаріди.
- Крім того, в какао міститися поліфеноли, які захищають клітини від агресивних вільних радикалів.
Застосування какао-бобів в народній медицині
Вчені відкрили ще одне цілюще речовина в складі какао-бобів, яке сприяє регенерації клітин шкіри і, завдяки цьому, сприяє загоєнню ран, розгладжує зморшки і знижує ризик виразки шлунка. Це речовина отримала назву кокохіл, що в перекладі з англійської мови означає «цілющий компонент какао».
- Ви здивуєтеся тому, як легко схуднути вживаючи какао-боби. Кожен раз, коли у вас з'явиться нестримне бажання поїсти, з'їжте чайну ложку подрібненого какао або випийте напій (40-50 мл - одна чайна ложка) з натурального какао-порошку і ви відчуєте насичення, яке виникає в перебігу п'яти хвилин після вживання завдяки поліпшенню гормонального балансу організму. Після цього ви зможете або відмовитися від їжі на два-три години або з'їсти тільки половину звичайної порції їжі.
Крім того, через позитивних змін в гормональному балансі, починає залучатися до метаболізм і виводитися з організму наявний надлишковий жир. Ефект схуднення досить м'який і становить близько 2-2.5 кг на місяць без будь-яких шкідливих наслідків. - Ще один цінний компонент, який утворюється при виготовленні шоколаду і є побічним - це масло какао. Воно широко застосовується при виготовленні мазей, в парфумерії та фармакології. Це масло має антиалергенні і дуже хорошими регенерують. Завдяки вмісту різних кислот і вітаміну А, воно допоможе впоратися з проблемами, пов'язаними з сухістю шкіри і уникнути шкідливого впливу сонячних променів в жарку пору року. Також масло какао використовують для поліпшення структури волосся.
- Бажано вживати живе какао як профілактику серцево-судинних захворювань. Доведено, що вживання живого какао і живого шоколаду в їжу протягом 5 років - покращує стан серця до стану в якому воно було 10 років тому. Тобто фактично при його вживанні в «дозах Куна» (30-40 г в день) ви стаєте на 10 років молодше. Живе какао завдяки своїм чудовим цілющим властивостям запобігає розвитку хвороб судин, які ведуть до раннього інсульту. Тим, у кого родичі по прямих лініях страждали на це захворювання профілактика їх за допомогою живого какао, починаючи з 35-40 років необхідна надзвичайно.
- У сім'ях, де існує передісторія випадків онкологічних захворювань у кількох поколіннях, використання живого какао в тих же дозах життєво необхідно для профілактики раку завдяки величезному вмісту активних антиоксидантів органічної і неорганічної природи.
- Для людей, які проживають в регіонах з дефіцитом тих чи інших мінералів в грунті, воді і рослинності, вживання какао-бобів дозволить заповнити дефіцит магнію, йоду, хрому, цинку та інших мінералів, і позбутися від зайвого ризику захворювань ендокринної системи, нирок, печінки, серця.
- Для профілактики діабету та пом'якшення форм його протікання.
- Для жінок живе какао підтримує необхідний баланс мінералів і гормонів протягом усього життя, віддаляє настання менопаузи, полегшує її перебіг, збільшує тривалість життя. Регулярне вживання живого какао без всяких додаткових кремів омолоджує жінок, покращує колір і структуру шкіри, волосся, нігтів, сексуальність і привабливість.
- Для чоловіків через генерації правильних гормонів продовжує життя і сексуальну активність.
- Дуже важливо використання какао-бобів для спортсменів і всіх займаються фітнесом для запобігання від ефекту перетренованості і пов'язаних з цим проблем з серцем. Для курців або працюють на шкідливих виробництвах, використання живого какао в раціоні запобіжить дію шкідливих факторів і дозволить повністю або частково компенсувати завдану шкоду. До речі відзначено, як побічний результат досліджень дії живого какао і шоколаду на людях, що воно полегшує процес кидання куріння і при абстинентів синдромах лікування алкоголізму.
- Для студентів і школярів какао-боби покращують швидкість розумових процесів і запам'ятовування, працездатність і загальне самопочуття.
Вживання сирої незайманого какао призводить до негайного поліпшення здоров'я і дозволяє розбудити генетичний потенціал здоров'я і довголіття, закладений в біохімії Вашого організму природою і пригноблений умовами життя і харчування сучасної людини.
Способи вживання какао-бобів
- Важливо дотримуватися дозування не більше 40-50 грамів в день для людини вагою 70 кг.
- Бажано починати з 20-25граммов.
- Вживати протягом дня рівномірно по 10 -15 грам (1-1,5 столової ложки або 10-15 штук бобів), але не пізніше, ніж за 3 години до сну.
- Дітям давати пропорційно вазі!
Какао-боби мають приємний гіркуватий смак, який Вам здасться спочатку можливо незвичним. Але повірте, після одного-двох разів Ваша генетична пам'ять підкаже Вам, що це прекрасний смак і Ви будете із задоволенням споживати його регулярно.
спосіб №1
- Покладіть какао боби в ємність і залийте їх водою кімнатної температури. Залиште їх розмокати на 20-30 хвилин. Незабаром ви побачите, що на оболонці з'явилися відшарування, не лякайтеся - це перетинки какао боба.
- Після 20 хвилин дістаньте кілька бобів. Якщо оболонка стала м'якою і легко відшаровується від ядра, значить, боби готові до очищення.
- Злийте воду, промийте боби і приступайте до їх чищенні. Тут можна використовувати спритність своїх пальців, канцелярський, складаний або звичайною ніж.
спосіб №2
- Покладіть какао боби на сковороду або протвинь і поставте на плиту / в духовку.
- Прогрівайте боби деякий час. При нагріванні оболонка какао боба висихає, стає крихкою і ламкою. Тепер її легко очистити руками, просто потріть боб пальцями. Оболонка буде тріскатися й ламатися, але при цьому сам какао боб також стане лом-ким і крихким.
Не турбуйтеся, якщо ядра какао бобів трохи намокли в процесі замочування - це ніяк не впливає на їх смакові якості. Просто просушіть їх у відкритій ємності (на тарілці, обробній дошці і т.д.), і вони знову стануть твердими.
Какао корисно для вживання в будь-якому віці людям, що знаходяться на загальноприйнятому харчуванні, вегетаріанцям і сироїдам.
Вживання какао-бобів потрібно закінчувати за 3 години до сну.
Приготування домашнього твердого шоколаду з какао-бобів
Для 1 кг шоколаду нам буде потрібно:
- 350 г какао-бобів (висушених)
- 200г какао-масла
- 500 г цукрової пудри або кристалічного цукрового піску
Очистити оболонку какао-бобів одним з перерахованих вище способом. Зерна змолоти в тонкий порошок, бажано на електричній млинку. Чим тонше помел, тим якість шоколаду вище (в індустріальній помолкі частинки досягають 25 тисячних міліметра).
2. Змішати і нагріти інгредієнти.
Обсмажені і мелені зерна какао-бобів змішати з 200 г какао-масла, 500 г цукрової пудри і при постійному помішуванні нагріти до 50 градусів Цельсія (НЕ ВИЩЕ! Інакше цукрова пудра зіб'ється в грудки).
Важливо!
Заважати довго і усидчиво. Не додавати води або іншої рідини: якщо маса вийде густуватої, то можна додати 1 чайну ложку какао-масла.
3. Розлити по формах.
Остудити шоколад до 29 градусів і вилити ще теплу масу по формах, засудити в холодильнику, хвилин через 30 можна дістати з формочок готовий твердий шоколад.
Застосування какао бобів в домашній кухні
Цілі боби какао можна перемолоти в кавомолці або комбайні. Після цього додавати в коктейлі, шийки, чаї, десерти або в будь-яку страву, в яке проситься чудовий смак шоколаду. Далі кілька більш докладні рекомендації для більш повного задоволення вишуканим смаком какао:- Спробуйте боби в їх натуральному вигляді: одну столову ложку за раз, ретельно пережовуючи і пізнаючи феєричний смак необробленого шоколаду.
- Посипайте ними йогурт, мюслі, десерти і т.д.
- Приготуйте чудовий шоколадний шейк з цільного або горіхового молока, кокосового молока, замороженого банана, нектару агави і подрібнених какао-бобів.
- Змішайте нектар агави або мед з какао бобами і десерт готовий до употребеленіе!
- Заморозьте суміш: очищені какао боби з нектаром агави. Вживайте холодним.
- Додавайте в морозиво!
- Зробіть свій шоколадний батончик: з'єднайте разом наступні натуральні інгредієнти - какао, нектар агави, маку, кокосове масло і горіхи кеш'ю. Залийте масу в форму і заморозьте. Вживайте холодним і насолоджуйтеся!
- Подрібніть какао в порошок і з'єднайте з кокосовим маслом для отримання шоколадного соусу, який можна використовувати для приготування печива, шоколадного тістечка з горіхами або для іншої випічки.
- Приготуйте чудову шоколадно - горіхову помадку. В комбайн або блендер покладіть спочатку ваші улюблені горіхи (кешью або мигдаль особливо гарні) і подрібніть. Потім додайте кокосове масло, нектар агави або мед, кокосову стружку, какао боби, ваніль і дрібку солі.
Харчова цінність і хімічний склад Какао-бобів. Наведено зміст харчових речовин на 100 г їстівної частини.
- Харчова цінність Калорійність: 565,3 (кКал) Білки: 12,8 (гр) Жири: 53,2 (гр) Вуглеводи: 9,4 (гр)
- Харчові волокна: 9,7 (гр) Органічні кислоти: 2,2 (гр) Вода: 2,2 (гр) Моно-і дисахариди: 2 (гр) Крохмаль: 5,2 (гр) Зола: 2,8 (гр )
- Макроелементи Кальцій: 28 (мг) Магній: 80 (мг) Натрій: 5 (мг) Калій: 747 (мг) Фосфор: 500 (мг) Хлор: 50 (мг) Сірка: 83 (мг)
- Вітаміни Вітамін PP: 1,9 (мг) Вітамін B1 (тіамін): 0,09 (мг) Вітамін B2 (рибофлавін): 0,3 (мг) Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент): 4,0248 (мг)
- Мікроелементи Залізо: 4,1 (мг) Цинк: 4,5 (мг) Мідь: 2275 (мкг) Марганець: 2,85 (мг) Молібден: 40 (мкг) Кобальт: 27 (мкг).
какао-бобы
Валентина Михайловна
Чернигов
09.11.2021
Текст
Заказывала несколько раз какао-бобы у Вас. Спасибо огромное! Но попадаются некачественные и поломанные.
Какао-бобы сырые
Віра Сергіївна
Кремінна
07.11.2021
Текст
смак нормальний. обслуговування швидке. властивості у какао-бобів описані чудові, потрібен час щоб побачити результат. їмо їх щодня, по інструкції.
Лилия
Киев
07.03.2021
Текст
Покупала в магазине:какао бобы,какао масло,кэроб, молоко сухое кокосовое. Всей продукцией очень довольна. Обслуживание и доставка супер.Спасибо.
Надежда Юрьевна
Каменское, Днепропетровская область
09.10.2020
Текст
Большое спасибо! Свежие и очень вкусные какао бобы. Будем делать сырой шоколад!
Оксана Григорьевна
Вишневое
02.10.2020
Текст
Все прийшло гарно запаковане, боби були не старі, за це особлива подяка так як з старих насінин нічого не проростає.
какао-бобы
Виктор Васильевич
Полтава
11.03.2020
Текст
Здесь пишут,что им попались свежие и ароматные какао-бобы,но мне,очевидно не повезло: такое впечатление,что они (бобы) где-то долго лежали,вид не товарный. Пару раз перемолол в кофемолке,заварил-и на зубах песок! Видно где-то на земле валялись,лопатой собрали и на продажу! Пришлось их промывать водой,высушивать,чтобы хоть как-то употреблять. Очень недоволен. Или для Полтавы из спец. мешка отправляют!? )
Коментар адміністратора
Перед употреблением какао-бобы нужно очистить от кожуры. Смотрите способы употребления какао-бобов.
Ольга
Київ
17.11.2019
Текст
Прочитала деякі відгуки й дещо побоювалася. Але все дуже добре! Приємне спілкування з менеджером. Швидка та якісна доставка. Якісний товар. Боби свіжі, без будь яких сторонніх запахів. Вже варили й какао й шоколад. І їли у сирому вигляді. Дякую!
Оксана
Кривой Рог
16.09.2019
Текст
Сервис отличный, а бобы не очень. Как-будто из разных мешков набраны, все разного качества, от жутко горьких, с запахом до свежих (эти объедение).
Елена Владимировна
Черноморск
14.04.2019
Текст
Лучший отзыв о товаре- это его повторный заказ))))Благодарю компанию Эко-Лавка за оперативность и качество товара.Заказывала какао-бобы, какао тертое и в порошке, довольна качеством всех видов продукции.Рекомендую,т.к.сама заказала повторно
Георгий
Киев
18.03.2019
Текст
Качество товара удовлетворительное, сервис своевременный, доставка быстрая.
какао боби
Ольга
Калуш
19.03.2018
Текст
На жаль товар не дуже якісний , попалися боби з неприємним запахом цвілі , які зіпсували весь продукт переробки, а саме домашній шоколад.
Таисия Васильевна
Киев
28.01.2018
Текст
Заказывала впервые. Так как отзывы разные, сомневалась, но мне доставили качественный товар. Мне вкусно!
Какао-боби
Ярослава
Вінниця
02.01.2018
Текст
Все чудово ) Дякую! Ще замовлятиму!
Светлана
Запорожье
24.12.2017
Текст
Товаром довольна очень !!! Бобы уже съела , от них хорошее настроение и выглядеть стала лучше !!!
Какао бобы
Лариса
Полтава
10.12.2017
Текст
Мне не очень понравились. Какой-то посторонний привкус и запах. Они как-будто старые. Вкуса шоколада или хотя-бы какао нет:(
Зарема
Бровары
29.11.2017
Текст
Никогда не покупала раньше сырых бобов. Была приятно удивлена вкусом и быстротой обслуживания. Хочу попробовать и другие сорта.
Какао-бобы
Марина
Киев
27.11.2017
Текст
Какао-бобы очень понравились. Спасибо!
Александр
Мариуполь
10.11.2017
Текст
Товар качественный, всё четко и быстро
Наталия
Ужгород
08.11.2017
Текст
Супер!Заказала еще!
Какао-бобы
Марьяна
Тальное, Черкасская обл.
20.10.2017
Текст
Здравствуйте и спасибо огромное коллективу Эко-лавки. Очень довольна заказом.
Какао - бобы ароматные и свежие, можно сравнить, что ела сухой шоколад, только без масла.
Рекомендую.
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, а в каком количестве принимать какао-бобы в сыром виде? По 10 штук утром до еды и по 10 штук в обед взрослому человеку 70кг веса? И по сколько штук ребенку, весом 40-45кг?
Доброго дня! Чи вiдомий сорт какао-бобiв? Дякую.
Підкажіть як помолоти какао- боби для приготування напитків, чи можливо це зробити на звичайній електричний кавомолці? Дякую
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Какао - бобы ароматные и свежие, можно сравнить, что ела сухой шоколад, только без масла.
Рекомендую.