0.00 грн.
Зробити замовленняГвоздика мелена, 50г
- Бонусні бали: 3
- Наявність: В наявності
Імбирне печиво з медом
Картопляний ірландський пиріг
Ароматний гарбузовий кекс
ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ
Гвоздика - прянощі, що представляє собою бутони гвоздикового дерева, що належить до сімейства миртових. Перед тим, як розпуститися, бутончік набуває ніжно рожевий колір. Це сигнал до збору врожаю. Урожай з одного дерева досягає 3,5 кг. Батьківщиною його є Молуккські острови. В якості прянощів здавна використовується в країнах Сходу, переважно в Японії і Китаї.
Застосування в кулінарії
Дуже хороша гвоздика при приготуванні страв з риби, спагетті, всіма улюбленої італійської піци. Приправа додає стравам гостроту і чудовий смак.Що стосується кулінарної області, приправа в більшості випадків задіяна в маринадах: грибних, фруктових, ягідних, овочевих, м'ясних, рибних. А ще гвоздику використовують в Складі пряних сумішей для кондитерського, ковбасного і консервного виробництва.
Окремо або в поєднанні з корицею гвоздику використовують в солодких стравах - компотах, пудингах, кондитерських виробах, в поєднанні з чорним перцем - при приготуванні смаженої або тушкованої м'яса, баранини, свинячих і м'ясних жирних фаршів, м'ясних міцних бульйонів, а також соусів, що подаються до свійська птиця (кури, індики).
Залежно від страви, гвоздику додають на різних етапах: в маринади вона додається одночасно з іншими приправами, в м'ясний фарш і тісто - до нагрівання, в страви з м'яса - за 10-15 хвилин до їх готовності, в супи і бульйони - за 3 -5 хвилин до закінчення приготування. При використанні гвоздики важливо пам'ятати, що вона прекрасно розчиняється у воді, насичуючи її смаком і кольором. Якщо блюдо з гвоздикою піддати високій термічній обробці, запах зникне, а гіркота залишиться. Для максимального ефекту від використання цієї спеції, потрібно додавати її якомога пізніше. Тоді гвоздика збереже свій тонкий аромат і ненав'язливий смак. Особливо, якщо мова йде про плові.
Найвища концентрація гвоздики - при приготуванні маринадів. В інших стравах гвоздики потрібно менше: 1-2 г на 10 кілограмів грибів, 3-4 г на 10 літрів фруктових компотів і овочевих бульйонів.
Імбирне печиво з медом
Ніжне ароматне печиво з меленим імбиром, корицею і гвоздикою.- 2 склянки борошна (300 г)
- 150 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 яйце
- 3 столові ложки рідкого меду або патоки
- 1.5 ч.ложки соди
- 1 ч.ложка меленої кориці
- 1 ч.ложка меленого імбиру
- 0.5 ч.ложки меленої гвоздики
- 1/4 ч.ложки солі
- цукор для обвалювання
Збийте розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло з цукром до пухкої маси, збивайте близько 5 хвилин. Додайте яйце і мед продовжуючи збивати. В окремій мисці перемішайте борошно, соду, сіль і спеції. Додавайте поступово в тісто. Тісто загорніть в плівку і приберіть в холодлільнік мінімум на годину, можна там залишити на кілька днів.
З тіста скачати кульки діаметром 3 см, обваляти кульки в цукрі і викласти на сухі листи. Піч в розігрітій до 180 С духовці 8-12 хвилин, поки вони не піднімуться і злегка не покорічневеют. Вийміть з духовки коли побачите, що на поверхні утворилися тріщини, потримайте на деках 1 хвилину, потім зніміть з дека і остудіть.
Картопляний ірландський пиріг
- 150 г вершкового масла
- 2 склянки цукру
- 2 яйця
- 175 мл молока
- 250 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/8 ч.л. солі
- 2 ч.л. меленої кориці
- 2 ч.л. меленої гвоздики
- 2 ч.л. меленого мускатного горіха
- 500 г пюре з вареної картоплі
- 125 г порубаних волоських горіхів
- 150 г родзинок
У великій мисці збийте розм'якшене вершкове масло і цукор, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте, збиваючи, яйця по одному. Додайте борошняну суміш по черзі з картоплею і молоком. Додайте горіхи і родзинки.
Вилийте тісто у форму для випічки. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 90 - 120 хвилин, або до тих пір, поки сірник, вставлена в торт, не стане виходити чистою.
Ароматний гарбузовий кекс
Дуже ніжний кекс з гарбузовим пюре і прянощами: меленим імбиром, запашним перцем, корицею, гвоздикою. Коли він печеться, весь будинок пахне теплом і затишком.- 400 г (2 склянки гарбузового пюре)
- 2 склянки цукру
- 1 стакан рослинного масла
- 4 яйця
- 2/3 склянки води
- 0.5 ч.л. меленого запашного перцю
- 1 ч.л. меленої кориці
- 0.5 ч.л. меленої гвоздики
- 0.5 ч.л. меленого імбиру
- 4 склянки борошна
- 2 ч.л. соди
- 1.5 ч.л. солі
У великій мисці змішайте цукор, гарбузове пюре, воду, масло і яйця. Збийте до однорідності.
В іншій мисці змішайте борошно, соду, сіль, розпушувач і всі спеції. Додайте в тісто і перемішайте (не збивати!). Розділіть тісто порівну на 2 форми.
Форма для випічки: Рецепт розрахований на 2 форми для хліба 22х12 см (місткістю близько 1.5 л кожна). Ви можете піч у великій прямокутній формі, великій глибокій формі для кексу з отвором в центрі або формочки для кексів. У разі заміни час випічки теж зміниться. Кексики випікаються при температурі 190 С 20 хвилин. Глибокий кекс випікається при 170 С близько 75 хвилин. Перевіряйте на готовність зубочисткою.
Гарбузове пюре. Розігріти духовку до 170 С. Розрізати гарбуз на 2 половинки, від стебла до черешка. Видалити насіння і волокна. Прикрити кожну половинку фольгою.
Покласти половинки гарбуза в духовку, фольгою наверх, і піч 1 годину, або до м'якості. Коли гарбуз трохи охолоне, вишкребти ложкою м'якоть в миску і провернути м'якоть в блендері до стану пюре. Для більшої однорідності можна протерти пюре через сито, щоб видалити всі дрібні волокна.
Рада. Якщо хочете, в тісто можна додати 1 склянку рубаних горіхів.
Застосування в народній медицині
- Покращує травлення, стимулює секрецію.
- Глистогінний засіб.
- Перемагає вірус грипу і надає яскраве протигрибковий вплив.
- Імуностимулятор.
- Допомагає при лікуванні пародонтозу і запобігає карієсу.
- Якщо смоктати бутончік гвоздики протягом дня, можна швидко позбутися від болю в горлі.
- Впливає на статевий потяг, підвищує настрій.
- В спектр показань до Застосування бутонів гвоздичного дерева входять передінсультному і постінсультних станів, вікове зниження пам'яті, розумової працездатності, фізичної витривалості, схильність до поганого, зниженого настрою. Певною мірою гвоздику можна вважати ліками літніх і старих людей.
Гвоздика чудово освіжає подих. Недарма за часів правління династії Хан при дворі китайського імператора був встановлений звичай, згідно з яким, кожен, хто бажає звернутися до імператора з промовою, зобов'язаний тримати в зубах бутончік гвоздики, щоб своїм диханням не оскверняти Сина Неба. До речі, звичай жувати гвоздику при зверненні до королеви пізніше прищепився і в Англії в царювання Єлизавети I.
Подяка
Наталія
Царичанка
19.08.2023
Текст
Дуже вдячна за продукцію.Все прийшло в чудовому стані,якість і свіжість відмінна.
Ирина Владимировна
Слобожанське(Зміївський р-н., Харківська обл.)
12.02.2021
Текст
Приобрела специи. Все пришло точно до грамма. Все очень свежее, ароматное. Продавец вежливый. Отправка вовремя. Товар упакован хорошо. Рекомендую к сотрудничеству!
Наталья
Черкассы
30.11.2020
Текст
Специи, как всегда, свежие.
Татьяна Михайловна
Киев
18.10.2020
Текст
Дуже якісні спеції і доставка завжди швидка.
Дякую!
Анна
Киев
27.11.2017
Текст
Очень понравилось! Весь дом пахнет гвоздикой:)
Роман Николаевич
Ахтырка
17.05.2017
Текст
гвоздика понравилась
Алла
Киев
16.01.2017
Текст
Отличное качество, приятный аромат.
Ирина
01.12.2014
Текст
Аромат супер. Однажды пробовала сама измельчить звоздику в кухонном комбайне(там есть спец измельчитель для сухих смесей). Так до сих пор не могу отмыть масло. Хорошо, что молотая продается:)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Дякую!