0.00 грн.
Зробити замовленняГриби шиітаке сушені
- Бонусні бали: 5
- Наявність: Немає в наявності
100.00 грн.
Опис
У перекладі з японської мови "шії" відноситься до дерева, на якому ці гриби спочатку росли, а "таке" просто означає гриб. Ці маленькі грибочки шановані у всьому світі через безліч корисних для здоров'я властивостей. Гриби шиітаке - східний символ довголіття.Про цілющі властивості цього дивного гриба знали ще 3000 років тому. У Кореї, Китаї і Японії він цінувався нарівні з женьшенем. Відомий в Стародавньому Китаї цілитель Ву Руї в книзі "Лікарські засоби для щоденного Застосування" стверджував, що шиітаке підсилює "дух життєвої енергії", втамовує голод, лікує застуду, покращує систему кровообігу і очищає кров.
Імператори Піднебесної, наприклад, щоб уповільнити настання старості, поїдали ці гриби в величезних кількостях. Одне з найстаріших достовірних письмових свідоцтв про користь шиітаке належить відомому китайському середньовічному лікареві У Цзюе, який писав, що гриби шиітаке не тільки смачні й поживні, а й цілющі: оздоровлюють верхні дихальні шляхи, печінку, допомагають від слабкості і занепаду сил, поліпшують кровообіг, уповільнюють старіння організму і підвищують загальний тонус. Таким чином, навіть офіційна (імператорська) китайська медицина взяла шиітаке на озброєння ще в 13-16 століттях. Смачні та корисні гриби, відомі також своїм властивістю підвищувати потенцію, швидко полюбилися китайської знаті, чому їх тепер ще називають і «китайськими імператорськими грибами». Поряд з грибами Рейші, це найулюбленіші в Китаї гриби - а в цій країні знають толк в народній медицині!
Якщо раніше шиітаке був їжею для імператорів, то зараз цей гриб вирощується на промисловій основі в Японії, Південній Кореї, Китаї, Тайвані. Таким чином, ми маємо можливість купити шиітаке в Україні і насолоджуватися його смаком.
У 60-і роки 20 століття після трагедії Хіросіми і Нагасакі інтерес до лікарських властивостям загострився. Були проведені дослідження, які відкрили наявність в цих дивовижних грибах лентинана, що володіє унікальною протипухлинної здатністю і не має аналогів в рослинному світі. В наші дні екстракти з шиітаке офіційно визнані лікувальним засобом від раку не тільки в Японії і Китаї, а й у Індії, Сінгапурі, В'єтнамі та в Південній Кореї.
Лікувальні властивості шиїтаке
Порівнюючи количесво вітамінів, мінералів, антиоксидантів і фитонутриентов серед різних продуктів харчування, стає ясно, що шиітаке повністю унікальні за цими показниками. У цих грибах є багато міді. Наш організм не може сам синтезувати мідь, а дефіцит міді може стати фактором розвитку ішемічної хвороби серця.На другому місці - пантотенова кислота і селен. Також присутні рибофлавін, ніацин, цинк, марганець, ерготіон.
Гриби Шиитаке також містять сполуки і так звані грибні фітонциди, що володіють природною здатністю перешкоджати запаленню, пухлин, бактерій, вірусів і, за іронією долі, небезпечним для організму грибам. Вітаміни групи B, такі як B2, B5 та B6, також входять до Складу, забезпечуючи енергію організму для розщеплення жирів, вуглеводів і білків.
Лентинан, потужний протигрибковий білок в грибах шиїтаке, володіє протираковими властивостями. Він також продемонстрував зниження негативних наслідків прогресування ВІЛ і здатності лейкемических клітин до розмноження.
Інше дослідження показало, що суперечки (міцелію) грибів шиітаке мають захисні властивості для печінки, пригнічують запалення і володіють протипухлинними властивості для пацієнтів з хронічним гепатитом.
Шиітаке - знахідка для мріють скинути вагу і знизити рівень холестерину. Гриб шиітаке містить амінокислоти і клітковину, що дозволяють знизити рівень холестерину в крові, прискорюючи його переробку та видаляючи його надлишки з організму. Результати досліджень показали, що вживання 10 г сухого шиітаке протягом тижня знижує рівень холестерину на 15%.
Шиітаке здатний також знижувати цукор у крові при діабеті, боротися з алергією. Він сприятливо впливає на роботу практично всіх систем організму. Згідно з китайською медициною, споживання цього гриба посилює опірність стресам і збільшує тривалість життя.
Була встановлена також унікальна здатність шиітаке
- пригнічувати патогенну флору в організмі,
- коригувати будь-які запальні процеси, боротися з нижчими грибками,
- загоювати ерозії і виразки шлунково-кишкового тракту,
- відновлювати формулу крові,
- підвищувати чоловічу потенцію і нормалізувати роботу передміхурової залози.
Шиітаке ефективний у боротьбі з гіпертонією. Всього два з'їдених гриба в день знижують тиск на п'ять одиниць. Високі результати показані і в боротьбі з атеросклерозом, стенокардією і тахікардією. Відновлення після перенесеного інфаркту також проходить швидше, якщо супроводжується прийомом шиітаке. Оздоровча дія грибів при захворюваннях серцево-судинної системи було досліджено ще в 1988 році.
Як приймати шиітаке?
Найефективніша форма - порошок. Для цього потрібно подрібнити сушені гриби шиітаке.Спосіб застосування:
- У склянку води додати 1 чайну ложку лікарського засобу. Розмішати.
- Залишити настоятися на 15 хвилин.
- Знову розмішати і випити залпом разом з осадом.
- Чи повторять процедуру 2-3 рази на добу за півгодини до прийому їжі. Курс - не менше 3-х місяців.
Гриби шиітаке. Застосування в кулінарії
Головна хороша новина для вегетаріанців в тому, що ці поживні і корисні гриби дійсно дуже смачні, швидко готуються, і з ними можна приготувати масу рецептів! Гриби шиітаке володіють яскравим лісовим ароматом, трохи нагадує аромат білих грибів. Для них також характерна щільна м'ясиста текстура.Як приготувати гриби шиітаке?
Гриби додаються практично в будь-супи за 10-15 хв. до готовності, попередньо нарізавши (як додатковий смаковий компонент і як основний компонент смаку). Для приготування просто залийте сушені гриби хвилин на 30-40 теплою чи холодною водою або подрібніть гриби в кавомолці. 130 г сушених грибів еквівалентні приблизно 1 кг свіжих.Для приготування смачного салату досить їх відварити 5-10 хв, дати охолонути, нарізати смужками (а можна і не нарізати, якщо вони дрібні), заправити обсмаженою на олії цибулею, соєвим соусом, свіжою зеленню коріандру.
Рецепт м'ясо-грибного фаршу для пельменів і котлет: 20-50 г сушених грибів залити холодною водою на 15-20 хв. для набухання і подрібнити в м'ясорубці, змішати з 500-700 г м'ясного фаршу, подрібненої цибулиною і спеціями - виходить смачно і корисно.
Найшвидший і доступний рецепт - обсмажити шиітаке протягом декількох хвилин в маслі з сіллю і часником, після чого додати до рису, тушкованого м'яса або овочів. Якщо трохи потім шиітаке в сметанному соусі, вийде оригінальний гарнір з незвичайним, але вельми приємним смаком.
Цікава варіація вийде, якщо до обсмаженою в олії грибів додати жменю арахісу, улюблені спеції за смаком і витримати суміш на слабкому вогні пару хвилин. Таку закуску можна вживати окремо або поєднувати її з рисом і свіжою зеленню.
Пам'ятайте, що ці гриби готують швидко і при сприятливих температурах. В іншому випадку вони стануть гумовими і втратять вишукані смакові нотки.
Характеристики
Здоров'я
Група товару
трави
За призначенням
протипухлинні
Країна походження
Країна походження
Китай
Лилия Витальевна
Одесса
11.12.2019
Текст
Все здорово . Заказ пришел вовремя. Все качественно
Написати відгук
Питання (0)
Відгуки (1)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Лилия Витальевна
11.12.2019
Все здорово . Заказ пришел вовремя. Все качественно