0
0

Барбарис, 50г

Відгуки:
(8)
  • Бонусні бали: 3
  • Наявність: В наявності
60 грн.
50г
500г


Барбарис - чагарникова рослина, що належить до сімейства барбарисових. Існує близько 450 видів цього дивного рослини (Berberis)! Незважаючи на «примхливість», росте в багатьох куточках світу: від Японії до Чилі, від Гімалайських гір до Середньої Азії. В якості прянощів використовують плоди барбарису Дильса і барбарису шаровідноплодного. Перший вид культивується в Китаї, і його насіння має яскраво-червоний колір, другий - в країнах Середньої Азії, плоди мають темний, практично чорний, колір. Смак плодів - кислий, терпкий, помірно терпкий.

Застосування барбарису в кулінарії

Барбарис надає стравам кислий смак, а доданий до м'яса, під час гасіння, розм'якшує його. У Середній Азії вважається незамінною приправою до плову. Широко використовується в кондитерській і лікеро-горілчаної промисловості. Барбарис кладуть в маринади, соління, готують з нього сироп, варять варення, мармелад, муси, желе, додають в напої.

Барбарис прекрасно дружить з цукром. Барбарис своєю неповторною кислинкою, цукерковим смаком і ароматом, великою кількістю пектинових речовин чудова добавка практично до всіх десертів, желе, варені, Джеми, мармелади. Їм можна урізноманітнити смак морозива.

Сушені ягоди барбарису додають в м'ясні або овочеві страви при їх запіканні. Можна перемолоти в кавомолці і застосовувати як приправу для чаю. З барбарису готують прекрасні соуси, маринади, варення, джеми, мармелад, настоянки. Чудові і неперевершені виходять компоти і сиропи. Додають його в тертий хрін, при засолюванні капусти, огірків.

Найпростішим способом спробувати приготувати щось з барбарисом - використовувати його в м'ясній страві. У плов барбарис необхідно додавати в середині приготування разом з рисом - нехай гарненько розпариться. При запіканні великого шматка м'яса барбарис можете додати або в маринад (потрібно розтовкти), або разом з перцем та іншими приправами перед приготуванням. Для шашлику барбарис можна використовувати в парі з лимоном або замість нього.

Барбарис чудово поєднується з м'ясом будь-якого птаха. А при запіканні качки, гусака, індички або рядовий курки він просто необхідний.

Соуси, приготовлені з сушених плодів барбарису це друге і не менш привабливе за смаковими якостями його властивість після м'ясних страв. З барбарису можливо самостійно приготувати пасту або соус типу відомого ткемалі або акацахур сизбал, неперевершений шедевр абхазької кухні.

соус ткемалі

  • 1 кг сушених ягід барбарису,
  • 2 склянки води, 100 мл аджики,
  • пучок м'яти перцевої.
Промиті ягоди залити водою, додати м'яту і розварити 15 ... 20 хвилин.
У відварі ягоди розчавити і перетерти через сито, додати аджику.
Соус готовий.

Плов з баранини з барбарисом

  • Баранина - 500 г
  • Рис - 500 г
  • Вода - 500 мл
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 300 г
  • Морква - 200 г
  • Зубчики часнику - 20 г
  • Барбарис (ягоди) - 20 г
  • Насіння коріандру - 5 г
  • Олія - 150 мл
  • Зелень кропу і петрушкі- 30 г
  • Перець мелений чорний і червоний, сіль за смаком
Рис перебрати і ретельно промити проточною водою.

Баранину вимити, злегка обсушити серветкою, після чого нарізати невеликими шматочками, перекласти в казан і обсмажити в невеликими шматочками, перекласти в казан і обсмажити в рослинній олії.

Додати моркву, нарізану крупною соломкою, і обсмажити протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Влити в казан окріп, викласти попередньо промитий проточною водою рис і зубчики часнику, всипати сіль, мелений перець, коріандр і барбарис. Вода повинна покривати рис на величину не менше 3 см. Поверхня суміші вирівняти. Зробити сильний вогонь, щоб вода швидко википала. Коли вода злегка покриватиме рис, зменшити вогонь до мінімального, покласти поверх рису велике блюдо і накрити казан кришкою.

Через 20 хвилин зняти казан з вогню і настояти плов протягом 20 хвилин, не відкриваючи кришки. Потім добре перемішати плов і подавати до столу гарячим, присипавши дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки і цільними ягодами барбарису.

Гриби, обсмажені з помідорами і барбарисом

  • Гриби - 500 г
  • Помідори - 200 г
  • Барбарис (ягоди) - 30 г
  • Горіх волоський - 20 г
  • Цибуля ріпчаста (цибулини) - 50 г
  • Олія - 40 мл
  • Вода - 1 л
  • Зелень кропу і петрушки - 20 г
  • Перець мелений білий і сіль за смаком
Гриби перебрати, ретельно промити проточною водою, відкинути на друшляк і, давши стекти воді, нарізати невеликими шматочками. Відварити в підсоленій воді до готовності.

Відварені гриби перекласти на попередньо розігріту сковороду і обсмажити в рослинній олії, додавши дрібно нарізану цибулю, вимочені у воді сухі ягоди барбарису і подрібнені помідори.

За кілька хвилин готовності всипати мелений перець, сіль і нарубану зелень кропу і петрушки.

Блюдо подати до столу гарячим, прикрасивши гілочками кропу і ягодами барбарису.
Барбарис. Корисні властивості, Застосування в народній медицині Коріння і листя барбарису містять алкалоїди, токофероли, каротин, аскорбінову, лимонну і яблучну кислоти.

У незрілих ягодах рослини значна кількість берберина, а зрілі багаті цукрами, каротиноїди, органічними кислотами, пектином і золою.

Що міститься в барбарисі алкалоїд берберин має здатність знижувати артеріальний тиск, активізувати відділення жовчі і стимулювати роботу м'язів матки. Препарат, приготований з його використанням - берберин сульфат - показаний при жовчнокам'яній хворобі, хронічному гепатиті і холециститі.

Встановлено, що люди, які регулярно приймають кілька ягід барбарису щодня, не хворіють на рак. За допомогою барбарису навіть лікують початкові стадії раку. Європейські вчені пов'язують цей позитивний ефект з впливом на ракові клітини берберина, якого в ягодах барбарису до 20 мг, в листі 1200, а в коренях 1600 мг.

У народній медицині відвари, настої і настоянки з листя барбарису застосовують як засіб, який надає тонізуючу дію на органи травної системи. Ягоди барбарису є природним антибіотиком, тому їх рекомендують вживати при токсикозі, авітамінозі, малярії, гарячкових станах, а також при шлунково-кишкових розладах. Плоди барбарису є обов'язковим компонентом меню людей, які страждають зниженням імунітету, гіпертонією, ревматизмом. Препарат з суміші ягід і кори чагарнику допомагає купірувати симптоми цукрового діабету і полегшувати стан людей з цим захворюванням.

При гіпертонії і болях в області серця застосовують відвар з ягід барбарису. Пол склянки ягід заливають 300 мл води, швидко доводять до кипіння і витримують 20 хв на водяній бані. Дати настоятися три години, процідити. Приймати по дві чайних ложки тричі на день. Цим же відваром можна зняти запалення очної оболонки. Настій з ягід барбарису успішно використовують при захворюваннях жовчного міхура і печінки. Для цього 1 стакан ягід заливають окропом і настоюють в термосі близько години. Приймають по столовій ложці 3 ... 4 рази в день 1,5 місяця.

Для зупинки кровотеч і лікування шкірних захворювань готують настоянку ягід на спирту. 1 стакан ягід залити 2-ма склянками медичного спирту, 40%. Наполягати тиждень. Осад видалити. Приймати по 1 чайній ложці, злегка розбавити водою 3 рази на день до їди.
Характеристики
Країна походження
Країна походження Узбекистан
Відгуки покупців про товар 4 із 5

Леся

Біла Церква

21.11.2023

Текст
Спеції свіжі , доставка швидка.

Татьяна Валентиновна

Киев

15.05.2019

Текст
Спасибо все замечательно!!!! Довольна качеством товара!

барбарис

Татьяна

Черкассы

02.04.2019

Текст
Барбарис хороший, без примесей, не пересушеный

Лидия Михайловна

Черкассы

24.02.2019

Текст
Барбарис хороший, с кислым вкусом, для плова подходит.

Ирина

Полтава

13.06.2018

Текст
Барбарис очень вкусный.В плове даёт приятную кислинку,никаких неприятных привкусов и запахов.Покупкой довольна.

Александр

Кривой Рог

14.02.2018

Текст
Нравится качество специй в этом магазине, но барбарис не понравился. В описании не указано, что плоды с косточками и сами плоды пересушены.

Василий

Красноармейск

31.03.2017

Текст
Был очень разочарован. Ужасное качество, больше половины пересушенных плодов которые рассыпаются в пыль и не имеют характерной кислинки, запах также не приятный. Не рекомендую данный товар.

Оксана Александровна

Днепр

03.11.2016

Текст
Используется для плова, очень вкусный барбарис!

Питання (0)
Відгуки (7)
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Татьяна Валентиновна
Татьяна Валентиновна
15.05.2019
Спасибо все замечательно!!!!
Довольна качеством товара!
Татьяна
Татьяна
02.04.2019
Барбарис хороший, без примесей, не пересушеный
Лидия Михайловна
Лидия Михайловна
24.02.2019
Барбарис хороший, с кислым вкусом, для плова подходит.
Ирина
Ирина
13.06.2018
Барбарис очень вкусный.В плове даёт приятную кислинку,никаких неприятных привкусов и запахов.Покупкой довольна.
Александр
Александр
14.02.2018
Нравится качество специй в этом магазине, но барбарис не понравился. В описании не указано, что плоды с косточками и сами плоды пересушены.
Василий
Василий
31.03.2017
Был очень разочарован. Ужасное качество, больше половины пересушенных плодов которые рассыпаются в пыль и не имеют характерной кислинки, запах также не приятный. Не рекомендую данный товар.
Оксана Александровна
Оксана Александровна
03.11.2016
Используется для плова, очень вкусный барбарис!