0.00 грн.
Зробити замовленняАгар-агар, 50г
- Бонусні бали: 5
- Наявність: В наявності
ЗАСТОСУВАННЯ АГАР-АГАРА У кулінарії
Рецепти желе з агар-агаром
Рецепти мармеладу і зефіру на агар-агарі
Мармелад апельсиновий-яблучний на агар-агарі
Зефір на агар-агарі
ЧИМ КОРИСНИЙ АГАР-АГАР?
Агар-агар для схуднення
Агар-агар або желатин?
АГАР-АГАР. Міцність гелю (желирующая здатність) - 1200 г / см2 (найвища). Країна виробник: Китай.Агар-агар - це витяжка з морських бурих водоростей, яка застосовується для желирования кондитерських виробів поряд з пектином і желатином. Особливістю агар-агар на відміну від желатину є те, що він зовсім не калорійний і підходить для приготування вегетаріанських страв, так як має рослинне походження.
Крім того, в порівнянні з іншими желюючий речовинами агар-агар має найкращі показники густоти і геліфікаціі і широко застосовується в кулінарії. Агар-агар набагато корисніше желатину, застигає за 10 хвилин. Застигає він при температурі 35-40 градусів, це вище кімнатної.
З його допомогою можна отримати мармелад, желе, пудинги, холодці, пастилу, зефір, мармелад.
Застосування агар-агар в кулінарії
Агар використовують у кондитерській промисловості при виробництві мармеладу, желе, при отриманні м'ясних і рибних холодців, при виготовленні морозива, де він запобігає утворенню кристалів льоду, а також при освітленні соків.Агар-агар розчиняється в холодній воді. Він повністю розчиняється тільки при температурах від вище 90 градусів. Гарячий розчин є прозорим і обмежено в'язким. При охолодженні до температур 35-40 градусів він стає чистим і міцним гелем, який є термообратімим (тобто можна знову нагріти і при охолодженні він застигне).
Рецепти желе з агар-агаром
- Порошок агар-агар розчиняють в будь-якої рідини, наприклад у воді, фруктовому соку, бульйоні, дають набрякнути.
- Приблизне співвідношення 1/2 - 2/3 ч.л. на склянку рідини.
- Потім доводять рідину до кипіння, постійно помішуючи, до повного розчинення порошку.
- Безпосередньо перед розливом вносять, якщо необхідно, барвники, ароматизатори, лимонну кислоту і т.п.
- Потім остуджують блюдо при кімнатній температурі або в холодильнику.
Рецепти мармеладу і зефіру на агар-агарі
1. Мармелад апельсиновий-яблучний на агар-агарі
Основа рецепта - це чайна ложка агар-агар на 1 склянку (250мл) рідини, а далі залежить від уподобань.- Яблука почищені і порізані - 520 гр (це з 700 гр яблук вийшло, сорт "Семерінка")
- Сік свіжовичавлений апельсиновий - 730 гр (з 2,2 кг апельсин)
- Сік з 2 лимонів
- цукор - 500 гр
- агар-агар - 9 ч.л. - 20 гр
- Агар замочити в 1/3 соку на 20-30хв.
додати агар-агар, знову довести до кипіння і варити пару хвилин до повного розчинення агару. Вилити в форми і залишити до застигання.
Коли застигне - вже можна їсти, але в ідеалі залишити його полежати пару днів в холодному місці, мармелад вистоїться і стане більш щільним. Якщо плануєте обливати шоколадом, то обов'язково дати вистоятися, тому що він стане щільніше і відповідно менше в розмірі, тому якщо облити відразу - шоколад потріскається і просяде.
Можна облити не всю цукерку, а зробити тільки денце з шоколаду, можна давати дітям - начебто і з шоколадом цукерка, але його зовсім небагато.
Можна робити мармелад з різних фруктів, наприклад з пюре ківі і яблучного соку, з вишні і банана і т.д., але краще, що був повністю з соку, а навпіл з пюре, буде тоді більш щільний. Сахара можна класти і поменше, дивлячись які фрукти. Лимонний сік додаємо, щоб краще зберігався.
Зберігати в холодильнику.
2. Зефір на агар-агарі
- 4 великих яблука
- 10г агар-агар
- 2 білки
- 1/2 ч.л. лимонної кислоти
- 250г + 90г цукру
- 125 мл води
- близько 200г замороженої журавлини + 1 ст.л цукру
- Яблука потрібно запекти в духовці при 160С, 50 хвилин. Їх можна помістити в глибокий посуд і налити на дно трохи води.
- Журавлину розморозити і протерти через сито товкачем, вийде ягідне пюре, яке потрібно уварити з цукром до густоти, хвилин 5.
- Агар-агар насипати в каструлю з товстим дном, залити холодною водою, перемішати і залишити на 20 хвилин.
- Яблука остудити, очистити, пюре протерти через сито.
- Далі потрібно все підготувати, щоб було під рукою.
- Ставимо агар на вогонь, помішувати, доводимо до кипіння (він різко загусне) і висипаємо цукор (250г) (сироп знову стане рідким). Варимо на середньому вогні і заважаємо.
- Як тільки сироп прокипіла 4 хвилини, починаємо збивати пюре з цукром на максимальній швидкості.
- Збиваємо 1 хвилину і додаємо 1 білок і лимонну кислоту, збиваємо ще 1 хвилину, додаємо ще 1 білок і збиваємо 4 хвилини.
- Весь час збиваємо на максимальних обертах. До закінчення збивання повинна вийти повітряна світла маса.
- Сироп продовжує кипіти на середньому вогні, заважаємо, загальний час варіння 4 + 1 + 1 + 4 хвилини.
- Далі, не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою киплячий сироп в білки і все разом збиваємо 2 хвилини. Маса буде пишною і світлою.
- Далі ділимо збитий білок на 2 частини, в одну додаємо журавлинне пюре і збиваємо ще близько хвилини.
- За допомогою кондитерського мішка відкидають зефірчікі на листи. Маса застигає на очах, тому діємо швидко.
Чим корисний агар-агар?
- Водорості, що дають агар-агар, надзвичайно багаті йодом, кальцієм, залізом і іншими цінними речовинами і мікроелементами.
- Агар-агар не є джерелом калорій (практично нуль калорій), не засвоюється організмом людини.
- Агар-агар виводить з організму токсини і шлаки, видаляє шкідливі речовини з печінки, покращуючи її роботу
Агар-агар для схуднення
- Змішайте 1 ст. ложку агар-агар, 20 крапель камфорного масла і 2 жовтки.
- нанесіть на сідниці і стегна,
- оберніть поліетиленовою плівкою і залиште на 15 хвилин,
- потім змийте прохолодною водою.
- Виконувати цю процедуру кожні 2 дні протягом трьох тижнів і більше.
- Після обгортання розтирати ноги і сідниці масажною рукавицею.
Зберігати агар-агар рекомендуємо в сухому прохолодному місці!
Подяка
Алёна
Киев
08.12.2019
Текст
Щиро вдячна за якісний агар-агар.Купляю в цьому магазині не перший рік.Хто пише,що тут поганий продукт,той просто не вміє користуватися агар-агаром. Тільки цьому магазину я довіряю.Так,як замовляла в Києві в різних магазинах,щоб не чекати доставку і там дійсно був пектин замість агару.Моя порада для тих хто шукає якісний агар- купуйте в цьому магазині.Процвітання вашій фірмі!!!
товар не соответствует описанию
Ирина
Константиновка
14.02.2019
Текст
Добрый день! Вместо заказанного агар-агара получила пектин цитрусовый.
Такое впечатление что вместо Агара пришла мука
Ирина
Фастов
11.10.2018
Текст
Заявленной силы геля нет и в помине...Очень жаль...надеюсь это недоразумение,но врятли я приду на этот сайт ещё ...пакетик а на нем надпись : Агар_Агар 100 гр....Впервые с таким столкнулась...
Ольга Геннадиевна
Николаев
22.07.2018
Текст
впервые купила агар-агар, качественный товар, варила варенье и пастилу-замечательно, очень довольна товаром, быстрой обработкой заказа и оперативной доставкой.
Специи
Мария
Николаев
12.06.2018
Текст
Всё отлично, всем довольна !
Агар-агар
Ирина
Киев
01.06.2018
Текст
Заказываю агар-агар не первый раз. Очень качественный товар! Замечательное обслуживание. Рекомендую!
Дмитрий
Киев
03.03.2018
Текст
Товар качественный, обслуживание отличное, рекомендую.
То, что искала!
Татьяна Михайловна
Киев
21.12.2016
Текст
Качественно, вкусно, натурально!
Спасибо за хорошее обслуживание!
Агар агар
Наталья Ивановна
Запоріжжя
06.12.2016
Текст
Специя очень понравилась,хотя я испортила первые два блюда,т.к. есть тонкости приготовления.,о которых я не знала,даже прочитав статью на сайте. Обычно на упаковках есть инструкция, но на этой нет даже Срока Годности.Почему?
Леся Анатольевна
Жмеринка
24.10.2016
Текст
Агаром очень довольна, желе превосходное и быстро делаеться. Спасибо магазину.
Oля
05.11.2014
Текст
Агар очень хорошего качества. Получается прекрасное желе которое нравится детям. Спасибо за рецепты!
Сергіій
13.01.2014
Текст
За цю спецію неймовірно вдячна цьому магазину моя дружина. Шукали агар в багатьох супермаркетах, але не знайшли.
Якість спеції висока і уже смакували домашнім зефіром і пташиним молоком.
Register to leave a review about the product and earn reward points!
Спасибо за хорошее обслуживание!
Якість спеції висока і уже смакували домашнім зефіром і пташиним молоком.