0
0

Мед з прополісом, 200г

Відгуки:
(0)
  • Виробник: Медок
  • Бонусні бали: 5
  • Наявність: Немає в наявності
97 грн.
Повідомити про наявність

Склад та властивості меду з прополісом

Будь-який мед корисний сам собою, але з додаванням прополісу продукт набуває особливої біологічної активності. Завдяки вмісту прополісу мед збагачується такими корисними речовинами:

  • вітамінами групи В;
  • вітаміном РР;
  • вітаміном С;
  • пилком;
  • воском;
  • смолами;
  • ефірними оліями.

Такий склад забезпечує меду з прополісом протимікробні, протизапальні, протигрибкові та антибактеріальні властивості.

Мед з прополісом виробляється з екстракту прополісу та натурального меду шляхом змішування без додавання будь-яких додаткових інгредієнтів. Готовий мед з прополісом має зелений відтінок, який стає темнішим при тривалому зберіганні. На якість продукту це впливає.

Застосування меду з прополісом внутрішньо

Приймаючи мед з прополісом, можна прискорити процес одужання при лікуванні багатьох захворювань, починаючи з простої застуди і закінчуючи серйозними ураженнями шкірного покрову.

Мед з прополісом має безліч корисних властивостей, тому може застосовуватися для лікування та профілактики різних захворювань. Найчастіше його застосовують як протизастудний засіб. При застуді, що вже розвинулася, мед з прополісом дозволяє швидше впоратися з симптомами хвороби, а при профілактичному вживанні зводить можливість захворіти до мінімуму.

Для профілактики застудних та вірусних захворювань, а також для підвищення імунітету мед з прополісом рекомендується додавати до чаю (не більше 1 чайної ложки).

При хворобах ротової порожнини – стоматиті, запаленні ясен, зубному болю – мед з прополісом виступає природним анестезуючим засобом, що знімає не тільки біль, а й запальні процеси. При цьому «бджолині ліки» не потрібно ковтати, варто тримати їх у роті до повного розсмоктування.

Позитивний вплив цього меду також помічено гіпертоніками. При регулярному вживанні меду з прополісом спостерігається зниження тиску, очищуються судини. При цьому зміни мають тривалий ефект.

Мед з прополісом досить ефективний і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту: гастриті, коліті, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки. Використовують його і при лікуванні передміхурової залози, сечовивідних шляхів та нирок.

Зовнішнє застосування меду з прополісом

Крім внутрішнього застосування мед з прополісом можна використовувати зовнішньо. Наприклад, при нанесенні засобу на уражені ділянки шкіри тіла або навіть голови, на нігті або підошви ніг, мед з прополісом знімає запальний процес, почервоніння, подразнення та свербіж. Засіб має протигрибковий ефект. Для лікування ран та порізів необхідно наносити шар меду з прополісом на добре промиті водою уражені ділянки. Щоб якнайдовше потримати засіб на шкірі, можна зверху накласти бинт або пов'язку.

Крім того мед з прополісом має омолоджуючий ефект. При нанесенні на обличчя він розгладжує деякі зморшки, згладжує видимі ознаки старіння, надає м'якості та свіжого вигляду втомленій та тьмяній шкіри.

Протипоказання при використанні меду з прополісом

Мед із прополісом не варто вживати при індивідуальній непереносимості компонентів продукту – меду чи прополісу. Заборонено давати дітям до 1 року, а бажано й до 3 років. Також не рекомендується вживати препарат при запаленнях внутрішніх органів, хворобах печінки та жовчних шляхів.

Мед із прополісом потрібно приймати у відповідності до добової норми споживання продукту – не більше 2 чайних ложок на день. Для дітей ця норма менша у 2 рази. Перевищення добової дози загрожує розвитком захворювань нирок, а також проблемами із зубами.
 

Спосіб вживання:

Не більше 2 ч. л/день, тому що мед з прополісом у перевищених дозах небезпечний для здоров'я проблемами з нирками та зубами.

Дітям з 3-х років – не більше 1 ч.л. на день.

Дітям до 3-х років вживати мед із прополісом не рекомендується.

Відгуки покупців про товар

Немає відгуків

Питання (0)
Відгуки (0)
Register to leave a review about the product and earn reward points!

Відгуків про цей товар ще не було.